Stork House

Professionele uitgaven in eigen beheer

Euphorbia

De schrijfstijl van Patricia is prettig, ze weet je als lezer mee te nemen in de deprimerende sfeer van Adams leven en te verlichten met Beate’s enthousiasme.

Thrillers & More

Euphorbia is een zoektocht naar een decennia-oud mysterie met een verrassende ontknoping, waarbij de hoofdpersoon zichzelf behoorlijk tegenkomt. (***** / 5 sterren)

Boekiewoogie.nl

ISBN: 9789083137414 / e-ISBN: 9789083137421

Het had allemaal zo mooi geleken…

Zijn debuutroman zou voor Adam veel deuren openen. Het zou de start worden van een veelbelovende schrijverscarrière. Met het uitzicht op die mooie toekomst was zijn vriendengroep gegroeid en had hij het aangedurfd een prestigieus zolderappartement midden in de stad te huren. Verblind door zijn ambitie en alle mooie beloftes was hij niet voorbereid op de grote teleurstelling die volgen zou…

Nu, anderhalf jaar later, is de roman die hem in de schrijverswereld had moeten introduceren, uitgelopen op een jammerlijke mislukking. En niet zonder reden. In een kwade bui heeft hij alle sporen uitgewist die hem aan zijn debuutroman kunnen herinneren. Op zijn dure zolderkamer overziet Adam de situatie. Zijn huur is onbetaalbaar, zijn baan onbevredigend en zijn writers block gigantisch.

Alles verandert wanneer hij tussen een paar oude boeken een zestig jaar oud dagboek vindt, dat gelieerd is aan een mysterieuze verdwijning. De schrijfster van het dagboek kent hij niet, maar de naam van haar echtgenoot des te beter.

Hij ruikt een verhaal en vertrekt met het weinige dat hen nog rest richting de kust, waar de schrijfster van het dagboek in de jaren ’60 woonde.

In het stille kustplaatsje lijkt het geluk Adam weer toe te lachen.

De ene na de andere buitenkans wordt hem geboden. Zo krijgt hij de unieke gelegenheid om voor korte tijd zijn intrek te nemen in het leegstaande, voormalige huis van zijn favoriete schrijver, Derk Wintershoek.

Op de perfecte plek, in de rust van de duinen, waar ooit prachtige romans tot stand zijn gekomen, buigt Adam zich over het vraagstuk van de verdwijning en wacht hij op inspiratie.

Zijn plannen en zijn rust worden onder de voet gelopen door Beate. Deze onbezonnen flapuit, die hij op de eerste dag ontmoet in de kleine supermarkt van het dorpje, werpt zich op als zijn partner-in-crime. Het feit dat Adam daar helemaal geen zin in heeft, gaat volledig aan haar voorbij. Naast Beate lijkt ook het huis meer en meer vat op hem te krijgen. De vredige rust die eerder zo aangenaam aandeed, wordt met de dag grimmiger.

Een hevige storm keert het tij, waarmee zijn zoektocht in een stroomversnelling belandt.
Langzaam maar zeker vervaagt de scheidslijn tussen heden en verleden, komen er meer geheimen aan het licht dan Adam lief is en wordt hij achternagezeten door de spoken uit het verleden.

Boekensteeg – april 2022

Het decor in de duinen

Petten aan zee

Het verhaal van Euphorbia is natuurlijk fictief.
De omgeving van Stilmond is dat echter niet.

Het plaatsje is gebaseerd op Petten, een rustig dorp in de Noord-Hollandse duinen, dat elk jaar in de zomer wordt overspoeld door toeristen en waar het ook buiten het hoogseizoen heerlijk wandelen is.

de klokkentoren van Petten
(foto: Door Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=24093449)

Neem er eens een kijkje wanneer je in de buurt bent. Volg de route van Adam vanaf het plein met de witte klokkentoren en zie de camping aan je linkerhand. Wanneer je de Korfwaterweg afloopt, kom je langs de villa’s waarvan er één model heeft gestaan voor de woning van Derk en Celia Wintershoek. Je zult zonder veel moeite het pad vinden dat de duinen in loopt.

In de voetstappen van Celia

Op het hoogste punt van het pad zie je rechts van je de hoge dennenbomen waarachter het duinvennetje ligt. Aan je rechterhand gaat het pad verder door de bossen. Wanneer je dat volgt, zie je het meertje liggen aan je linkerhand.

Je kunt er ook voor kiezen om min of meer rechtdoor, over het smalle zandpad door de wilde rozenstruiken te gaan. Dat leidt je bovendien langs Celia’s favoriete houten bankje, waar ze genoot van het uitzicht op het kleine meer.

Neem plaats en geniet een paar minuten van de heerlijke stilte.

Kijk vanaf die plek ook even naar rechts…

…en huiver!

Heb jij je al ingeschreven voor de nieuwsbrief?
Dan word je automatisch op de hoogte gehouden van alle nieuwe titels.

Schuiven naar boven