Over Stork House

Stork House is de verzamelnaam van de boeken die ik in eigen beheer publiceer. De naam en het bijbehorende logo zijn gebaseerd op mijn meisjesnaam. Stork is het Engelse woord voor ooievaar. Daarnaast staat de ooievaar symbool voor de geboorte, wat refereert aan het uitkomen van een nieuwe titel.

Zin in een gezonde dosis mysterie & spanning?
Ga dan voor Stork House!

De boeken zijn er als paperback
en te lezen als e-book,
bij Bol.com (Kobo+) en Rakuten Kobo

… en verkrijgbaar bij Boekenbestellen.nlBol.com en alle Nederlandse boekhandels.

Selfpub? Schoenmaker, blijf bij je leest!

Nou en of. Maar dat wil niet zeggen dat het op de markt brengen van verhalen voorbehouden is aan gevestigde uitgeverijen. Volgens een artikel in het Parool van 21 februari 2021 weten bekende schrijvers inmiddels ook dat het veel voldoening oplevert om de totstandkoming van hun boek in eigen hand te houden. Toegegeven, uitgeverijen zijn meer toegespitst op de boekenmarkt dan schrijvers. Maar auteurs zijn degenen die hun verhaal een warm hart toedragen en het als geen ander kunnen koesteren: een uiterst belangrijke voorwaarde om te komen tot een goed eindproduct.

Professioneel uitgeven in eigen beheer

Het selfpubben (de populaire benaming voor het in eigen beheer uitgeven) is daarmee niet zo vanzelfsprekend meer toe te schrijven aan de in het artikel genoemde charlatan-schrijvers. Er is een grote groep selfpub-schrijvers die gebruikmaakt van diensten van bijv. freelance-redacteurs, correctors, fotografen en/of grafisch vormgevers. Hun boeken doen niet onder voor die van een gevestigde uitgeverij. Er zijn legio voorbeelden van auteurs die hun boeken op een professionele manier en met veel succes in eigen beheer uitgeven en promoten.

In een artikel in ‘Schrijven Magazine‘, vertelt schrijver Filip Bastien aan de hand van zijn boek Winteruren over zijn ervaringen met het uitgeven in eigen beheer (klik op het artikel om het te kunnen bekijken).

Of neem eens een kijkje op de websites van deze selfpubbers:


Anika Redhed – auteur van prachtig vormgegeven reisverhalen
Fabian Ruijgrok – auteur van Depressie, van overleven naar leven
Sietske Scholten – auteur van o.a. Half Een

Ervaring

Zelf ben ik al ruim twintig jaar als freelancer verbonden aan een grafisch bedrijf, dat nauw samenwerkt met verschillende (bekende en minder bekende) auteurs en uitgevers. Hierdoor heb ik in de loop der jaren een uitgebreide kennis opgedaan over de werkwijze van verschillende grote en kleine uitgeverijen. Daarnaast ben ik ook als auteur voor een uitgever werkzaam geweest. Gebaseerd op deze ervaringen besloot ik het avontuur aan te gaan en De betovering van de toren in eigen beheer te publiceren. De vele positieve reacties die dit boek en het selfpublishing-proces hebben opgeleverd, zijn de aanleiding geweest voor het ontstaan van Stork House.

De boeken van Stork House worden als POD (printing-on-demand) gedrukt bij een Noord-Hollandse drukkerij.
Hier wordt ook de verkoop verzorgd. Op deze manier is het mogelijk alle aandacht te richten op het creatieve proces van schrijven.

De drukkerij is partner van Trees for all. Het papier dat zij gebruiken voor de boeken is afkomstig uit bossen die door het FSC (Forest Stewardship Council) zijn gekeurd. In deze bossen worden het leefgebied van flora en fauna beschermd en de rechten van de bevolking en arbeiders gewaarborgd.


Schuiven naar boven