Stork House

Professionele uitgaven in eigen beheer

Euphorbia – recensies

Klik hier voor de recensies die lezers hebben achtergelaten op Hebban.

Onderhoudend verhaal en met vlotte pen geschreven (**** 3,5 ster)
Ik kende de auteur nog niet, maar ik ben verrast. De lezer gaat mee op een speurtocht die toch nog een mooie wending krijgt. Euphorbia heeft een goed gekozen titel gekregen, al zou ik wel gekozen hebben voor een andere cover. Het boek valt onder het genre thriller, maar kent eerder een psychologische spanning, waarbij de auteur de lezer meeneemt in twee verhaallijnen.

(Antoinette op Boekensteeg – 27/04/2022)

Geen onverdienstelijke thriller (*** 3 sterren)
Een leuke en originele thriller met een bovennatuurlijk tintje. De schrijfstijl van de auteur is oké, ze houdt je goed bij de les en weet het hier en daar ook flink spannend te houden. De auteur kiest ervoor om fragmenten van het dagboek voor elk hoofdstuk te plaatsen, zo ‘lees’ je het verhaal van Celia chronologisch en gefaseerd. Dat is een positieve toevoeging aan het geheel. Alsof je mee aan het speuren bent, want het dagboek bevat veel aanwijzingen.

(Jeanne op Perfecte Buren – 11/04-2022)

Goed geschreven, onderhoudend boek (*** 3 sterren)
Het is Patricia Bouwhuis Ooyevaar gelukt om, zelfs als ze van de voor haar bekende paden afwijkt, een goed verhaal te schrijven. Ze heeft een prettige stijl van schrijven en doorspekt dit met een vleugje humor, waardoor het verhaal wat luchtigheid behoudt. De stukken uit het dagboek, die in het verhaal van Euphorbia zijn verweven geven een mooi inzicht in het verloop van het verleden. Met name de tweespalt die na een tijdje huwelijk verschijnt tussen Celia en Derk is mooi omschreven. Ze weet de spanning en de wat duistere kant van het verhaal steeds meer op te bouwen, waardoor de climax op het juiste moment komt. Dat is best knap, want het verhaal leent zich wel om je er snel aan te vertillen. En het is Patricia Bouwhuis Ooyevaar gelukt om er geen kleffe streekroman van te maken. Ook de vondst van de titel, wat op de naam van het huis slaat, is goed gevonden en laat zien dat de auteur ook aan kleine dingen in haar boek heeft gedacht. Ze heeft overduidelijk alles in dit boek uitgedacht en geen verhaallijntje laten liggen.

(Joop Hazenbroek op Thrill Zone – 12/12/2021)

Zeer levendig beschreven (***** 5 sterren)
De spanning in Euphorbia is heel goed opgebouwd, de gebeurtenissen volgen elkaar in een goed tempo op. Soms ietwat voorspelbaar, maar vaker toch verrassend. Ik vond het boek zodanig spannend dat ik het bijna in een keer heb uitgelezen, want ik wilde weten hoe het af zou lopen. Het einde van het verhaal ging mij wel iets te snel, maar dat kan ook komen omdat ik het boek helemaal niet uit wilde hebben. Ik vond het namelijk echt jammer dat ik er al doorheen was. Kortom, een heerlijk boek!
Patricia Bouwhuis-Ooyevaar heeft een hele vlotte pen van schrijven, ze neemt je mee in het verhaal en weet deze aandacht ook vast te houden. Het verhaal is zeer levendig beschreven en de gebeurtenissen volgen elkaar logisch op. Het leuke is dat de setting in de duinen op die van Petten is gebaseerd. Voor de optimale beleving zou je dus nog een wandeling op locatie kunnen maken om uiteindelijk op het bankje bij het meer te belanden, waar Celia haar leven overdacht… De afwisseling van heden en het verleden in dagboekvorm vond ik erg boeiend.

(Sandra op Boekiewoogie – 20/11/2021)

De schrijfstijl van Patricia is prettig, ze weet je als lezer mee te nemen in de deprimerende sfeer van Adams leven en te verlichten met Beate’s enthousiasme. ‘Euphorbia’ is een thriller met een bovennatuurlijk tintje, een oud huis met geheimen en twee schrijvers in de hoofdrol. Het leest heerlijk weg en is perfect voor de donkere herfstachtige dagen.

(Lilian op Thrillers & More – 19/11/2021)

Eigenzinnig verhaal dat lekker leest.

(Shannie01 op Bol.com – 03/10/2021)

Schuiven naar boven