Stork House

Professionele uitgaven in eigen beheer

Unda
Unda

In Villerdia (de – voorlopige – naam van het wonderlijke rijk waarin Iris is terechtgekomen) leven veelal wezens die er mensachtig uitzien. De eerste ervan behoort tot de waterbewoners en houdt zich op in en langs de rivieren, die de meren van Villerdia met elkaar verbinden.

Haar naam is Unda en ze is een waternimf. Laat je niet voor de gek houden door haar schoonheid. Die weegt in de verste verten niet op tegen haar sluwe, verraderlijke karakter.

Het volk waartoe ze behoort, leeft van de zielen van overleden scheepslui. Ver vanonder het wateroppervlak loeren zij op degenen die door een onhandige manoeuvre in het water belanden. Een proces waar waternimfen als zij maar al te graag actief aan deelnemen. Als de ziel van zo’n ongelukkige zich nog niet helemaal heeft losgemaakt van het lichaam, is Unda de beroerdste niet om daarbij een handje te helpen.

Deze watervlugge, eigengereide dame is bovendien nieuwsgierig en heeft maling aan autoriteit. Twee eigenschappen die een levensgevaarlijke combinatie kunnen vormen, vooral wanneer ze de Raaf op haar weg vindt.

(Ruwe, niet-geredigeerde tekst)
Schuiven naar boven