Stork House

Professionele uitgaven in eigen beheer

De Betovering van de Toren

Stoppen met lezen is eigenlijk geen optie.

Lucette op Hebban.nl

Een zeer vlot geschreven thriller. Goede woordkeuzes en mooi geformuleerde zinnen

Wendy van der Made op Thrillerlezers.nl

ISBN: 9789464063035 / e-ISBN: 9789083137407

Kom eens uit je comfortzone!

Als kleuter raakte de autistische Lena gefascineerd door de toren van het landhuis tussen de bomen, in de buurt van haar opa’s boerderij. Het mysterieuze, verlaten huis was de broodnodige brandstof voor haar kinderfantasie. Welke gebeurtenissen speelden zich af in de toren? Wie huisde daar achter dat kleine raampje?

Nu, decennia later, woont ze bij haar opa in op de boerderij. En hoewel ze geen klein meisje meer is, oefent de toren nog altijd een betoverende aantrekkingskracht op haar uit. Vooral wanneer ze tot zichzelf komt in haar comfortzone – de oude schommel in de boomgaard – denkt ze graag terug aan het sprookje in haar hoofd. De boerderij ligt nogal afgelegen, maar dat vindt Lena des te fijner. Zij heeft liever rust om zich heen en bijvoorbeeld een druk uitgaansleven is aan haar niet besteed.

Op een dag blijkt dat het landhuis met de toren, na jaren van leegstand, een nieuwe eigenaar heeft.
Aangespoord door haar grootvader besluit Lena een kijkje te gaan nemen.
Haar geplande, fatsoenlijke kennismaking met de nieuwe buurman loopt volledig uit de hand.
Reden voor Lena om zich nooit meer bij het landhuis te vertonen.Tenminste, niet bij daglicht…

Een goede buur…?

De nieuwe buurman is in alles het tegenovergestelde van Lena. Het maakt haar nog onzekerder dan ze al is. Met zijn flamboyante persoonlijkheid lijkt deze Erik de toren zelve: ietwat angstaanjagend en toch met een enorme aantrekkingskracht. Binnen de kortste keren raakt Lena gefrustreerd en overprikkeld. Ze doet nog een laatste poging om uit haar comfortzone te gaan. Lena negeert haar gevoel en accepteert de uitnodiging van Erik om de toren te komen bezichtigen.

De angstaanjagende ontdekking die ze daar doet, heeft afschuwelijke gevolgen.
Haar veilige wereld wordt niet alleen op z’n kop gezet, maar volledig vernietigd.
Het is nu aan Lena’s vindingrijkheid en aanpassingsvermogen
om een weg te vinden uit haar benarde situatie,
terug naar de veiligheid.

En laat dat nou net haar twee beste karaktereigenschappen zijn…!

Wat is er met Lena aan de hand?

Lena heeft een vorm van autisme, die voorheen Asperger werd genoemd. Dat zorgt er o.a. voor dat de sociale omgang met leeftijdgenoten haar niet spontaan afgaat. Hierdoor is ze erg onzeker geworden en gaat ze mensen liever uit de weg. Toch kan ze niet voor altijd in haar comfortzone blijven. Lena heeft een baan bij het tuincentrum. De moeite die ze moet doen om de juiste vragen te stellen, om over koetjes en kalfjes te praten en eerst na te denken voor ze iets zegt, kost haar elke dag veel energie. In haar comfortzone laadt zij zich weer op voor de volgende dag. Zoals veel vrouwen met Asperger weet zij haar autisme zo voor de buitenwereld te camoufleren. Maar ondanks dit sociaal wenselijk gedrag slaat zij de plank nog geregeld mis.


Heb jij je al ingeschreven voor de nieuwsbrief?
Dan word je automatisch op de hoogte gehouden van alle nieuwe titels.

Schuiven naar boven